2010-05-31
 08:28:39

31 Maj

Sanna och jag har varit hurtiga idag :D Vi gav oss ut på en morgonpromenad. Nu har jag kommit hem, kokat mig lite gröt så jag är mätt och belåten ;) Så nu är jag redo att anta mikrobiologi och fysiologiböckerna idag!
2010-05-30
 08:44:05

30 Maj

Mors dag. Gårdagen spenderades hemma hos familjen :) Mys. Nedan ser ni blomman jag gjorde till mamma. Den andra bilden föreställer en mugg som Johan köpt till sin mamma. Dit ska vi idag och äta varm smörgåstårta :) Mums.

Jag var uppe med tuppen imorse. Idag är det tänkt att jag ska fila på min planering vad gäller tentaplugg *host*, vilken hittills inte har fungerat alls.
7 DAGAR har jag på mig, så bäst att klämma in allt jag behöver läsa där. Med andra ord så kommer jag gå i ide den här veckan. Tentakoma nästa. Hejdå.

2010-05-28
 18:06:38

28 Maj

Bokad tatueringstid idag. Dagen efter hemkomsten från Kreta. Så 2 saker att se fram emot. Så Johan och jag har bokat en heldag i studion, det är minsann inga småskitar vi kör med :P

Fredagskväll nu då. Hemmamys. Morgondagen spenderas hemma med min kära mor i Vadstena! :)

2010-05-27
 19:39:51

27 Maj

Ledig idag. Skulle vara duktig att ge mig upp i morse för att sitta och plugga hela dagen. Men inte blev det väl så. Typiskt!
Linda väckte mig dock vid nio, ganska skapligt ändå :) Så vi fixade klart vår rapport och skickade in den. Skönt. Nu är det bara tentaplugget kvar.. Suttit och tittat igenom lärandemålen och försökt förstå mig på dem. Sen ska jag försöka dela upp dem på de ynka 7 DAGARNA jag har på mig att plugga innan tentan!

Studenten skall efter godkänd kurs kunna:

  • Identifiera principer för normal cell- och vävnadshomeostas samt syra/bas-, elektrolyt- och osmalitetsanalyser och deras kliniska användning.
  • Identifiera generella patofysiologiska mekanismer och hur cellulära och molekylära förändringar kan användas för diagnostiska syften.
  • Beskriva principer för grundläggande biostatistiska metoder och laboratorieanalysers referensvärden, specificitet och sensitivitet.
  • Beskriva och utföra basala genetiska och molekylärbiologiska laboratoriemetoder och förstå olika tillämpningsområden inom biomedicinsk laboratorievetenskap.
  • Beskriva kroppens normala metabolism och exkretion.
  • Beskriva gastrointestinalkanalens, leverns, pankreas och njurarnas funktioner, morfologi och patofysiologi samt redogöra för vanliga laboratorieanalysers principer, resultatbedömning och kvalitetsäkring.
  • Använda teoretiska och praktiska kunskaper inom biomedicinsk laboratorievetenskap för att, kemiskt och biokemiskt, analysera cell/organ funktion vid normala och vanliga patologiska tillstånd inom metabolism och exkretion.
  • Beskriva och utföra grundläggande histologisk teknik samt i mikroskop kunna identifiera snitt av vävnader från gastrointestinalkanalen, lever, pankreas och njurar.
  • Beskriva och exemplifiera mikroorganismers roll i kroppen och omgivningen.
  • Beskriva olika typer av provtagning och provhantering vid vanligt förekommande laboratorieanalyser samt redogöra för betydelsen av säkerhet, hygien och sterilteknik.
  • Genomföra kapillär- och venprovtagning.
  • Identifiera bra och dåligt patientbemötande samt beskriva remissförfarande, provflöde, organisation och logistik för diagnostiska laboratorier.
  • Utföra patientnära analyser av olika ämnen i blod och urin.
  • Identifiera relevant information inom biomedicinsk laboratorievetenskap för att dokumentera och presentera kunskap i tal och skrift.
Kursen är på 30hp!! Hur ska det gå på så kort tid? Känns som att jag skulle behöva gå en 10-årig utbildning för att hinna lära mig något.
Åå, tentaångest!
2010-05-26
 18:08:09

26 Maj

Konstaterade att det inte kommer några mer pengar till kontot förrän i slutet av augusti, hm. Så nu är det köpstopp ett tag för shoppoholicern xD

Var med Ina på stan idag. Trevlans. Letade efter ett par solbrallor! ;) vilket var väldigt roande, höhö. Mat och fika inköptes också, finns ju inget bättre än att äta. Så nu firade vi att strimman och skolan äntligen dragit sig mot sitt slut. Nu är det tentaplugg nästa, sen fira igen. Skönt att ha nåt att se fram emot :D

2010-05-25
 18:27:59

25 Maj

Löning! Och Malin har redan börjat blåsa bort pengarna ut plånboken, hehe. Blev en lite shoppingrunda i regnet med Linda efter skolan. Det blev 2 par skor, ett par jeans, ett linne och ett par shorts :) Men allt var lätt värt det. Pengar är ju till för att spenderas. Vi avslutade även det hela med liiiiite god glass på Bosses glassbar. Satan i gatan så gott det var. Melonsorbé.

Imorgon blir det till att fira igen. Då är det sista dagen i skolan och Ina och jag ska bege oss till stan :D Bäst att njuta av livet medans det går, för nästa vecka sätts jag in i tentakoma och då är det inga nöjen som får plats på schemat!

2010-05-23
 22:20:06

23 Maj

Hade en riktigt trevlig kväll igår! Tack allihopp.
Nu är det dags för sängen.. varit lite seg hela dagen, hehe, men imorgon är det skola som gäller så det är bäst att komma i säng skapligt!

2010-05-22
 16:40:32

22 Maj

Pingstafton! Idag har Ida 20-årsfest med 50-tals tema :) Det kommer hit lite folk innan för grillning och mys! Grillmästaren håller på att förbereda grillen nu ;)

Nyduschad med en öl i handen. Det enda som saknas nu är att solen tittar fram.. Men tror kvällen blir bra ändå! :)
2010-05-20
 17:17:00

20 Maj

Godkänd på praktiken!
Nu är det bara den där jäkla tentan som ska sitta, sen är det sommar! :D

2010-05-18
 22:15:28

18 Maj

Solen lyser och värmen är helt otrolig! Har spenderat dagen ute på promenad med Sabina. Det bjöds på glass och barnsligt gungande, vilket naturligtvis är helt ok när det är sånt här väder! :D
Sanna hoppade på tåget efter ett tag med, så promenerandet varade i ca 4 timmar! Härligt!

2010-05-17
 17:06:12

17 Maj

Jävlar i havet så bra jag är! :D Praktiken har gått kanoners och jag har äntligen tagit tag i högen med uppgifter här hemma :) Kan det bli bättre?
Tralalalala..


Gah. Superpirr! Ännu en dag avklarad på praktiken. Stuckit ganska mycket idag :D
Yes. Nu övervinner vi den här rädslan x)

2010-05-16
 20:28:34

16 Maj

Söndag.
Imorgon är det dags att bege sig tillbaka till praktiken! Hoppas på en rolig och givande vecka :)
Helgen har varit fantastiskt, så hoppas att hela veckan fortsätter så..
2010-05-14
 11:58:32

14 Maj



En riktigt trevlig kväll igår! Tack för att ni gjorde den möjlig, det får vi göra om :)
-
Dock kan jag inte sluta vara bitter på avundsjuka människor, som aldrig kan glädjas åt andras lycka. Som bara måste förstöra. HELVETE!
2010-05-13
 12:22:28

13 Maj

Studera.nu skickade ett mail igår om att de granskat mina betyg :) 16, 41 låg jag på med det nya systemet. Det ökar mina chanser ganska mycket inför hösten! Hoppas jag klarar mina tentor, men kan vara skönt att ha en backup i fall det inte går vägen! :)
-
Söndag idag och de flesta är påväg upp till Stockholm. Men här sitter jag med plugg ända upp till hakan. Hoppas verkligen på att det lönar sig, för nu känns det totalt onödigt. Hade hellre skakat mina lurviga uppe på SM..

Men ikväll blir det O´learys med några vänner :) Bowling&mat, en liten avstickare från pluggandet. Det behövs ibland det också..
2010-05-12
 20:00:57

12 Maj

Praktiken har gått bra:) Men nu är det långledigt, 4 dagar!
Saknar dansen som bara den. SM i Stockholm i helgen. Lycka till allihoppa som ska dansa :) Önskar jag kunde vara med.

2010-05-09
 01:19:30

9 Maj

Sitter och är nervös inför praktiken på måndag :/ 2 veckor på NiF.
Det kommer säkert gå jättebra och jag kommer nog till och med att trivas, men jag är ändå nervös :(
Min första VFU. En petitess när allt är över säkert.. men..
Så himla nervös över att sticka. Prestationsångest. Men min handledare säger att jag är duktig och att allt jag behöver göra är att tro på mig själv. Men det är det som är det svåra tyvärr..


2010-05-08
 17:43:31

8 Maj

Vem ska man vara om det inte är okej att vara sig själv? Vem är du, som vill att jag ska vara någon annan än den jag är? För att göra någon annan till lags. För att tillfredsställa någon annans behov. Genom att missgynna mina. Jag tar inte det, att puttas undan och sättas i andra hand. Jag är värd mer än så!